Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 1 martie 2024

Tinerii de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” își asumă angajamentul civic și militar

 Într-o atmosferă plină de solemnitate și responsabilitate, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" a găzduit un eveniment deosebit, marcând o etapă importantă în parcursul elevilor săi. Ceremonia de înmânare a Adeverințelor de Recrutare a adus un suflu nou în rândul tinerilor, încurajându-i să-și asume cu responsabilitate angajamentul civic și militar.

 

Pas cu pas spre maturitate: Tinerii din sectorul Ciocana, înscriși în procesul de înregistrare militară

 Astăzi, la Centrul Militar al municipiului Chișinău, s-a desfășurat o etapă crucială în parcursul tinerilor născuți în 2008 și domiciliați în sectorul Ciocana. Specialiștii militari au ghidat elevii prin procesul de înregistrare militară, oferindu-le explicații detaliate privind drepturile și obligațiile recruților.

 

Promovarea Serviciului Militar prin Contract în Școala Profesională nr. 6

 Într-o încercare de a lumina calea către o carieră militară promițătoare pentru elevii de la Școala Profesională nr. 6, un parteneriat inedit a adus o rază de lumină asupra unui subiect adesea limitat în discuțiile educaționale. Recent, reprezentanții Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” au unit forțele cu Centrul militar din municipiul Chișinău pentru a desfășura o activitate informativ-educativă menită să ofere elevilor o viziune clară asupra oportunităților oferite de serviciul militar prin contract.