Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 24 ianuarie 2024

Explorând orizonturile militare: O ședință informativă la Liceul Teoretic ,,Liviu Deleanu” și oportunități educaționale la Academia Militară ,,Alexandru cel Bun”

 Astăzi, cu amabilitatea administrației instituției publice de învățământ și în temeiul Acordului de Parteneriat încheiat între Centrul Militar al municipiului Chișinău și Direcţia Generală Educație, Tineret şi Sport, la Instituţia Publică Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” a avut loc o ședință informativă cu privire la studiile în domeniul militar. Scopul acestei întâlniri a fost dezvoltarea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, orientarea în carieră și promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Începutul luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Botanica

 Astăzi, în cadrul Centrului Militar al municipiului Chișinău, a debutat procesul de înregistrare militară a tinerilor născuți în anul 2008, provenind din sectorul Botanica. Această activitate este desfășurată în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245 din 18.07.2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei.