Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 3 februarie 2023

Luarea la evidența militară a tinerilor recruți din sectorul Ciocana

Astăzi la Centrul militar al municipiului Chișinău a continuat procesul de luare în evidența militară a tinerilor anul nașterii 2007 din sectorul Ciocana. Activitatea dată se desfășoară conform Legii nr. 1245 din 18.07.2002 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei.

 

Despre modalitatea de luare la evidența militară, drepturile și obligațiile recrutului a explicat specialist superior pe recrutare a Secției administrativ-militare sectorului Ciocana domnul colonel (r) Victor Capațina.



Apoi tinerii au primit dosarele personale completate de la locotenent Aurelia Maftioi, iar dumneaei a explicat modalitatea de trecere a comisiei medico-militare.

 Tradițional cu tinerii recruți s-a desfășurat o lecție militar-patriotică, susținută de către colonel(r) Iurii Moisei, unde elevilor li s-au explicat mai mulți termeni necunoscuți pentru ei pînă la acest moment, cum ar fi: îndeplinirea serviciul militar în termen și prin contract, spiritul de patriotism. În final tinerii au vizioinat video secvențe despre Armata Națională.

Procesul de luare la evidență a tinerilor va continua.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu