Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 13 martie 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,George Călinescu”

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,George Călinescu”.

 

Doamna maior Larisa Ceban, șef serviciu recrutare-încorporare a Secției administrativ-militare a sectorului Rîșcani a explicat recruților drepturile și obligațiunile acestora.

 




În fața elevilor au luat cuvântul veteranii de război: participantul la acțiuni de luptă din Afganistan domnul Veaceslav Pozdirca, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova domnii Dumitru Roșca și Ion Bojinov.


Veteranii au povestit despre participarea sa la conflictul armat, au îndemnat recruții să iubească Patria, să fie gata s-o apere, și au invitat prezența să țină un moment de reculegere în memoria eroilor cîzuți în războiul din 1992.  

În scopul educației civice și militar-patriotice a elevilor, în  memoria eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, reprezentantul Centrului militar a oferit bibliotecii liceului albumul foto ,,ÎN MEMORIAM”.

Din partea comandantului Centrului militar mun.Chișinău veteranilor li s-au înmânat Diplome pentru apreciere și recunoștință, precum și contribuția adusă la educația civică și militar-patriotică a tineretului.

Ulterior domnii veterani au înmânat elevilor Adeverințele de recrut felicitându-i individual.














Conducerea Centrului Militar aduce sincere mulțumiri administrației instituției de învățământ menționate pentru colaborare și înțelegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu