Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 17 martie 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,Grigore Vieru” com.Băcioi

 În conformitate cu planul de activitate, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,Grigore Vieru”, com.Băcioi.

 


În fața elevilor au luat cuvântul veteranii de război: participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova domnii Mihai Baciu și Ion Toma. Veteranii au povestit despre participarea sa la conflictul armat, au îndemnat recruții să iubească Patria, să fie gata s-o apere, și au invitat prezența să țină un moment de reculegere în memoria eroilor cîzuți în războiul din 1992. 






 
 Doamnei Natalia Eftode directoarei Liceului Teoretic ,,Grigore Vieru” i-a fost înmânată o Diplomă ,,în semn de apreciere pentru colaborare instituțională în domeniul educației civice, formării conştiinţei și a devotamentului tinerilor faţă de Patrie”.  

Locotenent-colonel Oleg Moraru, șef Secție administrativ-militare a sectorului Botanica în scopul educației civice și militar-patriotice a elevilor, în  memoria eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, a oferit pentru biblioteca liceului albumul foto ,,ÎN MEMORIAM .

Tot dumnealui, a înmânat Diplome veteranilor de război pentru apreciere și recunoștință, precum și contribuția adusă la educația civică și militar-patriotică a tineretului.

 


Doamna maior Larisa Tumuruc, șef serviciu recrutare-încorporare a Secției administrativ-militare a sectorului Botanica a explicat recruților drepturile și obligațiunile acestora. 

 


Ulterior recruții au fost invitați iar domnii veterani au înmânat acestora Adeverințele de recrut felicitându-i individual.
















Conducerea Centrului Militar aduce sincere mulțumiri administrației instituției de învățământ menționate pentru colaborare și înțelegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu