Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 2 mai 2023

Reprezentanții Institutului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în vizită la Centrul militar al mun. Chișinău

 Astăzi, în fața colaboratorilor Centrului militar al municipiului Chișinău au prezentat o prelegere reprezentanții Institutului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene doamna Angelica Munteanu și domnul Anton Lungu.





Tema ședinței a fost: ,,Beneficiile Acordului de asociere între Republica Moldova,pe deoparte,și Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora”. 

Scopul activității este pregătirea profesională și educația civică a personalului în diverse domenii inclusiv problemele de securitate prin unghiul integrării europene.

În cadrul prelegerii militarii și funcționarii au fost  familiarizați cu următoarele subiecte: a) principalele domenii de cooperare; b) politica externă și de securitate; c) justiția, libertatea și securitatea; d) cooperarea sectorială; e) comerț și aspectele legale de comerț, etc.

Luând în considerație că Institutul Diplomatic se axează pe metode interactive şi practice de instruire, având în calitate de formatori diplomați din cadrul MAEIE şi din străinătate, profesori universitari şi experți înalt calificați, ședința de astăzi a fost foarte interesantă și utilă pentru personalul Centrului militar.

Participanții au avut ocazia să facă schimb de opinii cu privire la avantajele UE și procesul de reformă rezultat din îndeplinirea obligațiilor Republicii Moldova față de UE.

Conducerea Centrului militar aduce calde mulțumiri Institutului Diplomatic pentru colaborare și activitate benefică și prestigioasă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu