Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

duminică, 11 iunie 2023

Întâlnirea militarilor în termen cu veteranul de război Vitalie Vascan

 Azi, în conformitate cu Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război pentru perioada 2020-2023” și cu scopul educației civice și militaro-patriotice a tinerilor soldați, Centrul militar al municipiului Chișinău în comun cu Regimentul de Stat Major ,,General de brigadă Nicolae Petrică” au organizat întâlnirea veteranului de război Vitalie Vascan cu efectivul.

Domnul maior în rezervă Vitalie VASCAN, participant la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, a povestit soldaților evenimentele din perioada luptelor pe platoul de la Holercani, a relatat despre faptele vitejești a camarazilor și a îndrumat tinerii cum să îndeplinească cinstit datoria de apărător a Patriei, să însușească arta militară devenind ostași profesioniști și disciplinați.

Valorificarea potențialului veteranilor în procesul de educație patriotică a tinerei generații este un reper important pentru activitatea Centrului militar al municipiului Chișinău.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu