Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

duminică, 9 iulie 2023

Întâlnirea militarilor în termen cu veteranul de război colonel Veaceslav Samardac

 Azi, în conformitate cu ordinul Ministrului apărării nr.92/2021 ,,Cu privire la implementarea Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război pentru perioada 2020-2023” și cu scopul educației civice și militaro-patriotice a soldați, Centrul militar al municipiului Chișinău în comun cu Batalionul 22 de menținerea păcii ,,Căștile Albastre” au organizat întâlnirea veteranului de război Veaceslav Samardac cu efectivul.


Domnul colonel în retragere Veaceslav Samardac, participant la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, cavaler al Ordinului ,,Ștefan cel Mare” a povestit soldaților evenimentele ce au precedat acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, a remarcat faptele vitejești a camarazilor. 


Domnul colonel este autorul mai multor publicații cu tematică istorică și militaro-patriotică și posedă un potențial mare educațional de promovare a serviciului militar în rândul tinerii generații.



În memoria eroilor căzuți pentru apărarea Patriei s-a fost ținut un moment de reculegere.

Dumnealui a răspuns la întrebările soldaților și a îndrumat tinerii cum să îndeplinească cinstit datoria de apărător a Patriei, să însușească arta militară devenind ostași profesioniști, responsabili și disciplinați.

Valorificarea potențialului veteranilor la justa valoare în procesul de educație patriotică a tinerei generații este un reper important pentru activitatea Centrului militar al municipiului Chișinău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu