Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

duminică, 24 septembrie 2023

Întâlnirea militarilor Regimentului de Stat Major cu veteranul de război Dumitru Roșca

 Azi, în conformitate cu Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război pentru perioada 2020-2023” și în scopul educației civice și militaro-patriotice a tinerilor soldați, Centrul militar al municipiului Chișinău în comun cu Regimentul de Stat Major ,,General de brigadă Nicolae Petrică” au organizat întâlnirea veteranului de război cu efectivul unității.


În fața soldaților a luat cuvântul veteranul de război, participant la acțiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova domnul plutonier major în rezervă Dumitru Roșca. Dumnealui a povestit despre participarea sa la conflictul armat, a îndemnat soldații să iubească Patria, să fie gata s-o apere, și a invitat prezența să țină un moment de reculegere în memoria eroilor cîzuți în războiul din 1992.








Ulterior, domnul Dumitru Roșca, a relatat despre faptele vitejești a camarazilor și a îndrumat tinerii să îndeplinească cinstit datoria de militar, sa fie disciplinați şi vigilenți, să-şi perfecţioneze pregătirea şi măiestria profesională, devenind ostași profesioniști. Dumnealui a subliniat rolul important în timpul îndeplinirii serviciuluiu militar îl are respectarea reciprocă a camarazilor și ascultarea de comandanți.


Valorificarea potențialului veteranilor în procesul de educație patriotică a tinerei generații este un reper important pentru activitatea Centrului militar al municipiului Chișinău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu