Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 22 septembrie 2023

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

 Cu bunăvoința administrației reprezentanții Centrului militar mun. Chișinau și a Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, au vizitat elevii clasei 11 de la Liceul Teoretic  „Mihai Eminescu”.


Elevii au fost familiarizați cu studiile în domeniul milităriei, au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri. Elevii au vizionat filmulțe video și au primit flaiere și buclete promoționale.

Colonel în rezervă Iurii Moisei a prezentat informația privind Academia Militară a Forțelor Armate ,, Alexandru cel Bun”, unica instituție de învățământ militar din țară, precum și despre  documentele necesare pentru admitirea la studii și modalitatea de accedere la Academia Militară a Forțelor Armate. la fel elevii au aflat oportunitățile de studii gratuite peste ocean pentru tinerii din Republica Moldova.




Studentul Daniel Donțu a încurajat elevii să aleagă cea mai interesantă profesie de apărător a Patriei și cea mai responsabilă profesie de ofițer al Armatei Naționale.

Studenta Elena Balan a povestit cum se desfășoară o zi de studii la Academia Militară și care sunt condițiile de trai a studenților.


Din partea comandantului Centrului militar al municipiului Chișinău colectivului pedagogic a acestui liceu i-a fost înmânat Certificatul de Gratitudine ,,În semn de apreciere și respect pentru contribuția adusă la colaborarea în domeniul administrativ-militar și educația civică și militaro-patriotică a tineretului”.

În final elevii au fost invitați să facă o vizită la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” la activitatea ,,Ziua ușilor deschise”, dedicată aniversarii XXXI-a de la crearea instituției, care va fi la 7 octombrie curent.

Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar v-a continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu