Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 25 octombrie 2023

Mesajul veteranilor de război către militarii recent încorporați

 S-a început încorporarea de toamnă a recruților în armată. Un grup de veterani a remis un mesaj pentru tinerii militari recent încorporați. Mesajul veteranilor de război este încurajator și plin de înțelepciune și învățăminte.



Dragi militari ai Armatei Naționale,

 Astăzi, vă adresăm cu respect și admirație în calitate de veterani de război acest mesaj. Vrem să împărtășim cu voi valorile și învățămintele pe care le-am moștenit de la strămoșii noștri, eroii din trecut, pentru a vă ghida pe calea voastră ca apărători ai Republicii Moldova. Așa cum spunea un cunoscut proverb: "Nu uita copile de strămoșii tăi, ei au fost eroii dintre cei dintâi."

Una dintre cele mai prețioase moșteniri pe care am primit-o de la acești strămoși curajoși este dragostea lor neclintită pentru limbă și moșie. Ei și-au apărat cu devotament limba maternă și pământurile noastre, oferindu-le în dar generațiilor viitoare. Astfel, această limbă și moșie au devenit parte din identitatea noastră, iar tricolorul este pentru noi un steag sfânt și falnic, pe care îl înălțăm cu mândrie pe acest pământ.

Dragi militari, sunteți la începutul unei activități în care veți crește și veți deveni bărbați, așa cum ne îndemnau și pe noi strămoșii noștri. Dar, în dezvoltarea voastră, nu uitați să rămâneți stăpâni în țară, ne-îngenuncheați de nicio încercare sau amenințare. Iubirea pentru țară și popor trebuie să fie o parte fundamentală a sufletului vostru, să nu o părăsiți niciodată.

Un alt învățământ prețios de la înaintașii noștri este acela de a nu căuta departe norocul. Acesta este în țara voastră, în rădăcinile voastre și în forța voastră. Este important să vă implicați activ în dezvoltarea Republicii Moldova și să o sfințiți cu munca și dedicația voastră. Dacă vreodată situația cere, să fiți gata să scoateți paloșul pentru apărarea țării voastre, așa cum am făcut noi și strămoșii noștri. Cu devotament și curaj, puteți face față oricărei provocări și să demonstrați lumii că sunteți pregătiți să luptați pentru neam și țară.

În încheiere, vă îndemnăm să purtați cu onoare uniforma militară, să rămâneți fideli valorilor naționale și să vă aduceți contribuția la dezvoltarea Republicii Moldova. Noi, veterani de război, suntem alături de voi și vă susținem în această nobilă misiune. Avem încredere că veți fi demni de moștenirea strămoșilor noștri și veți apăra țara cu același zel și curaj.

 Cu respect,

Veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru integritatea teritorială și independența Republicii Moldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu