Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 2 februarie 2024

Continuraea luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Ciocana

 Astăzi, la Centrul militar al municipiului Chișinău, s-a desfășurat o nouă etapă a procesului de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008, provenind din sectorul Ciocana. Evenimentul a fost coordonat de doamna locotenent-colonel Tatiana Dinte, șefa Secției Administrativ-Militare a sectorului Ciocana, care a detaliat procedura de înscriere în evidența militară, precum și drepturile și obligațiile recruților în conformitate cu legislația în vigoare.

Specialistul principal Victor Capațina a oferit o explicație detaliată a etapelor prin care vor trece tinerii în cadrul examinării la comisia medico-militară. Pas cu pas, aceștia au fost ghidați prin procesul de evaluare a stării lor de sănătate și aptitudinii pentru serviciul militar.

Într-o notă tradițională, recruții au participat la o lecție militar-patriotică susținută de colonelul în rezervă Iurii Moisei. Această lecție a inclus clarificarea unor termeni anterior necunoscuți, precum îndeplinirea serviciului militar în termen și cultivarea spiritului de patriotism. Colonelul în rezervă Iurii Moisei a prezentat, de asemenea, elevilor modalitatea de înscriere la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun".

https://www.youtube.com/watch?v=7qltKx0Nb7I&t=58s

În partea finală a evenimentului, tinerii au avut ocazia să vizualizeze secvențe video relevante despre Armata Națională, iar fiecare elev a primit un număr al revistei "Oastea Moldovei" pentru a se informa mai bine despre lumea militară.

Cursul tinerilor coldati recent încorporați

Specialiștii Tatiana Gancean și Valeria Caraiman au supervizat și au înmânat dosarele personale completate ale tinerilor, asigurându-se că toate documentele sunt în ordine și conforme cu cerințele.

 

Următoarea etapă a procesului a constat în evaluarea comisiei medico-militare a aptitudinii elevilor pentru serviciul militar. 
Procesul de înregistrare în evidența militară a tinerilor va continua în perioada următoare, asigurându-se că fiecare pas este efectuat cu rigurozitate și conform standardelor stabilite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu