Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 20 februarie 2024

Continuraea luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Buiucani

 Astăzi, la Centrul militar al municipiului Chișinău, s-a desfășurat continuarea procesului de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008 și domiciliați în sectorul Buiucani.


Sub îndrumarea șefului serviciului recrutare-încorporare SAM Buiucani maior Renat Vicol elevilor li s-au explicat procedura de luare la evidența militară, precum și drepturile și obligațiile recruților în conformitate cu legislația în vigoare. Tinerii au primit dosarele personale completate.





Într-o manieră tradițională, tinerii au participat la o lecție militar-patriotică susținută de colonelul în rezervă Ghenadie Moșnoi. Această lecție a inclus explicarea unor termeni necunoscuți anterior, precum îndeplinirea serviciului militar în termen și cultivarea spiritului de patriotism. 








De asemenea, li s-a prezentat elevilor modalitatea înscrierii la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun". În final, tinerii au vizionat secvențe video referitoare la Armata Națională.

 Ulterior, aceștia au fost supuși evaluării comisiei medico-militare pentru a determina aptitudinea lor pentru serviciul militar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu