Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 7 februarie 2024

Explorând drumul către viitor: Oportunități militare pentru elevii claselor absolvente a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” or. Cricova și Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”

 Astăzi, Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” or. Cricova și Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” au fost gazda unei întâlniri cu reprezentanții Centrului militar municipal Chișinău și ai Academiei militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. 

 




Evenimentul a avut ca scop promovarea studiilor în domeniul militar printre elevii claselor absolvente.

Elevii au avut șansa de a se informa cu privire la oportunitățile oferite în cadrul studiilor militare și au fost îndrumați în alegerea viitoarei profesii de ofițeri. Prin intermediul prezentării, au avut acces la materiale video relevante și au primit materiale promoționale, inclusiv flaiere.

 









Locotenent-colonelul Valeriu Bulat, șeful catedrei de Științe Umanistice, alături de studentul Nicolai Lovin, au furnizat informații detaliate despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. 

 
Prezentarea a acoperit aspecte precum istoria și tradițiile academiei, programele de studiu și perspectivele de carieră post-absolvire, evidențiind și viața de student prin intermediul filmulețelor.

VIDEO:





Reprezentanții Centrului militar au încurajat elevii să urmeze calea nobilă de apărători ai Patriei și să aleagă profesia responsabilă de ofițer al Armatei Naționale. De asemenea, li s-a explicat modalitatea trecerii comisiei medico-militare pentru a fi admis la studii la academie.


Evenimentul s-a încheiat cu invitația adresată elevilor de a participa la activitatea „Ziua Ușilor Deschise” organizată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” pe 13 aprilie curent. La fel elevilor li s-a repartizat revista ,,Oastea Moldovei”.




 


 



Aceasta a fost doar o etapă în continuarea eforturilor de promovare a studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu