Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 29 februarie 2024

O lecție de istorie vie la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”

 În cadrul „Săptămânii Memoriei și Recunoștinței celor căzuți în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova”, Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” a găzduit un eveniment deosebit, aducând în fața elevilor o poveste captivantă despre sacrificiul și curajul veteranilor de război.

 

În parteneriat cu Centrul militar al municipiului Chișinău, liceul a organizat o întâlnire emoționantă între elevii claselor primare și veteranul de război Oleg Paun. Desfășurat în contextul Zilei Memoriei și Recunoștinței (2 martie), evenimentul și-a propus să promoveze respectul pentru jertfele aduse de acești eroi și să educe tinerii cu privire la realitatea conflictului din 1992, încurajându-i să-și dezvolte interesul pentru istorie și cetățenie activă.

 


Domnul Oleg Paun, președintele Asociației Veteranilor Subdiviziunilor cu Destinație Specială a OAI „Fulger”, a împărtășit elevilor mărturii despre curajul camarazilor săi și despre motivele pentru care au luptat pentru apărarea integrității Republicii Moldova. El a subliniat importanța păstrării dragostei pentru țară, limbă și pământul natal, inspirându-i pe elevi să prețuiască valorile fundamentale.



Elevii, în rândul cărora s-a stârnit un interes deosebit pentru domeniul militar, au avut ocazia să adreseze numeroase întrebări lui Oleg Paun. Acesta a răspuns cu răbdare și deschidere, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a evenimentelor din perioada de conflict.



Programul artistic pregătit de elevii claselor primare a adus un plus de emoție evenimentului, cu recitări de poezii dedicate păcii și prezentări de dansuri pline de sensibilitate. Ascultând cu atenție și participând activ la întâlnire, oaspeții au evidențiat importanța educării patriotice și a păstrării memoriei istorice pentru generațiile viitoare.



Atmosfera întâlnirii a fost plină de emoții sincere și respect reciproc, subliniind încă o dată rolul vital al educației în transmiterea valorilor și a istoriei naționale. 



Centrul militar al municipiului Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru colaborarea cu Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” și și-a manifestat dorința de a continua această parteneriat fructuos în proiecte viitoare, contribuind astfel la educația morală, civică și patriotică a tinerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu