Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 5 februarie 2024

Promovarea studiilor militare la Liceul Teoretic „Dragoș Vodă” , com. Stăuceni

 Cu scopul educației civice și militaro-patriotice a elevilor, orientându-i către posibile cariere în domeniul militar și facilitând promovarea ofertei educaționale a prestigioasei Academii Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun", astăzi a avut loc o sesiune informativă pentru elevii din cadrul Liceului Teoretic „Dragoș Vodă”, com. Stăuceni.

Coloneii în rezervă Iacob Arnăut și Iurii Moisei, reprezentanți ai Centrului Militar al municipiului Chișinău, a furnizat informații detaliate privind studiile militare și a ghidat elevii clasei a XII-a în ceea ce privește opțiunile pentru a-și construi o carieră ca ofițeri.





În timpul prezentării, Academia Militară a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun" a fost expusă succint, includând aspecte precum istoria și tradițiile academiei. Elevilor li s-au dezvăluit detalii despre programele de studiu, perspectivele de carieră post-absolvire, și au fost prezentate filmulețe care ilustrează viața de student la Academia Militară. Aceștea au evidențiat activitățile academice, sportive și extracurriculare, alături de condițiile de trai și studii. Pentru a se familiariza cu armata, elevii au primit câte o revistă ,,Oastea Moldovei”.


La finalul întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară în cadrul evenimentului "Ziua Ușilor Deschise".

Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar va continua și în viitor, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu