Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 6 februarie 2024

Promovarea studiilor militare la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Astăzi, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” a găzduit o importantă întâlnire cu reprezentanții Centrului militar municipal Chișinău și ai Academiei militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. Evenimentul a fost dedicat promovării studiilor în domeniul milităriei printre elevii claselor absolvente.

Elevii au avut oportunitatea de a se familiariza cu oportunitățile oferite în cadrul studiilor militare și au fost îndrumați în privința viitoarei profesii de ofițeri. În cadrul prezentării, au avut șansa de a viziona materiale video relevante și au primit materiale promoționale, inclusiv flaiere și broșuri.

 



Domnul locotenent-colonel Valeriu Bulat, șef catedră Științe Umanistice, împreună cu studenta Mihaela Popovscaia, au furnizat informații detaliate despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. Prezentarea a acoperit aspecte precum istoria și tradițiile academiei, programele de studiu, perspectivele de carieră post-absolvire, evidențiind și viața de student prin intermediul filmulețelor.




Colonelul în rezervă Iurii Moisei, specialist principal în Secția de Educație Civică a Centrului militar, a încurajat elevii să urmeze calea nobilă de apărători ai Patriei și să aleagă profesia responsabilă de ofițer al Armatei Naționale.


Evenimentul s-a încheiat cu invitația către elevi de a participa la activitatea „Ziua Ușilor Deschise” organizată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” în luna aprilie.



Aceasta a fost doar o etapă în continuarea eforturilor de promovare a studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu