Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 14 martie 2024

Ceremonia de înmânare a Adeverințelor de Recrutare: O manifestare a responsabilității și patriotismului la Liceul Teoretic „George Călinescu”"

 Astăzi, în incinta Liceului Teoretic „George Călinescu”, a avut loc un eveniment deosebit, încărcat de emoție și conștientizare a responsabilității. În conformitate cu programul stabilit, a fost organizată o ceremonie solemnă de înmânare a Adeverințelor de Recrutare elevilor născuți în anul 2008, care au fost înregistrați în evidența militară a Liceului Teoretic „George Călinescu”. Această adeverință este acordată cetățenilor care au fost înregistrați la recrutare și au fost declarați apti de către comisia medico-militară.


În deschiderea ceremoniei, veterani de război, domnii Dumitru Roșca și Tudor Chimitiuc, au împărtășit din experiența lor în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Ei au îndemnat noile generații să-și iubească țara și să fie pregătite să o apere, invitând participanții să țină un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți în războiul din 1992.






Maiorul Larisa Tumuruc, șef al serviciului de recrutare-încorporare la SAM Râșcani, a subliniat drepturile și obligațiile elevilor ca recruți, oferindu-le o viziune clară asupra rolului lor în apărarea Patriei.



Momentul culminant al ceremoniei a fost înmânarea Adeverințelor de Recrutare, în timpul căreia tinerii au exprimat emoție și entuziasm. Aceștia au fost felicitați individual de către veteranii de război.










La cadrul evenimentului, elevilor li s-a prezentat posibilitatea de a studia la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Conducerea Centrului Militar exprimă sincere mulțumiri administrației liceului pentru colaborare și înțelegere. Evenimentul a consolidat sentimentul de patriotism și responsabilitate civică, marcând o etapă importantă în viața elevilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu