Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 29 martie 2024

Elevii de la Liceul Teoretic „Dragoș Vodă” din Stăuceni au primit Adeverințele de Recrutare

 Astăzi, la Liceul Teoretic „Dragoș Vodă” din Stăuceni, a avut loc o ceremonie solemnă de înmânare a Adeverințelor de Recrutare pentru elevii claselor a IX-a. Evenimentul a marcat un moment important în parcursul tinerilor spre maturitate și implicare civică. 


Locotenent-colonel Larisa Tîșcenco, șefa Secției administrativ-miliatre a sectorului Rîșcani, a explicat elevilor procedura de obținere a Adeverinței de Recrutare și i-a informat cu privire la drepturile și obligațiile lor ca recruți. De asemenea, elevii au aflat despre oportunitatea de a studia la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

 




Mesaje de patriotism și responsabilitate

Ceremonia a inclus și un moment emoționant, când veteranii de război participanți la acțiuni de luptă în Afganistan și pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova Constantin Loghin și Oleg Volcov au împărtășit cu elevii experiența lor din luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Stimații veterani i-au îndemnat pe tineri să-și iubească țara și să fie gata să o apere.




Doamna locotenent-colonel le-a înmânat veteranilor Certificate de gratitudine din partea conducerii centrului militar „în semn de apreciere pentru contribuția adusă la educația civică și militar-patriotică a tineretului, formării conștiinței și a pregătirii tinerilor faţă de serviciul militar”. 




Un pas important spre maturitate

 Emoția a fost vizibilă pe chipurile elevilor în momentul primirii Adeverințelor de Recrutare. Acest document le conferă statutul de potențiali apărători ai țării și reprezintă un pas important spre maturitate.

 





Evenimentul de la Liceul „Dragoș Vodă” a avut un impact profund asupra elevilor, consolidând sentimentul de patriotism și responsabilitate civică în rândul lor. Tinerii sunt încurajați să-și continue educația cu determinare și să devină cetățeni activi, dedicați prosperității țării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu