Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 4 martie 2024

Ziua studiilor militare la Liceul „Bogdan Petricieicu Hasdeu”

 Astăzi, la Liceul Teoretic „Bogdan Petricieicu Hasdeu”, s-a desfășurat un eveniment deosebit în colaborare cu Centrul militar municipal Chișinău, dedicat promovării studiilor în domeniul militar printre elevii claselor terminale.

 

Elevii au avut privilegiul de a fi ghidați și informați cu privire la opțiunile de studiu în domeniul militar și de a descoperi posibilele cariere ca ofițeri. Prezentarea a inclus materiale video relevante și distribuirea de materiale promoționale, inclusiv flaiere.

 

Colonelul în rezervă Iurii Moisei a oferit detalii esențiale despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. Au fost acoperite aspecte precum istoria și tradițiile academiei, programele de studiu și perspectivele de carieră post-absolvire, cu ilustrarea vieții de student prin intermediul filmulețelor. De asemenea, s-a discutat despre studiile la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.



Reprezentanții Centrului militar au încurajat elevii să considere calea nobilă a apărătorilor patriei și să aleagă profesia de ofițer în cadrul Armatei Naționale. Li s-a oferit și informații despre procesul de trecere a comisiei medico-militare pentru a fi admis la studii la academie.

 

Evenimentul s-a încheiat cu o invitație specială adresată elevilor de a participa la activitatea „Ziua Ușilor Deschise” organizată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Video

 Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” Chișinău

Această întâlnire reprezintă doar o etapă în eforturile noastre continue de promovare a studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar, având ca scop atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova. Prin aceasta, sperăm să încurajăm o nouă generație de lideri și apărători ai țării noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu