Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 25 aprilie 2024

38 de ani de la catastrofa de la Cernobîl: O comemorare și un omagiu adus eroilor

 La data de 26 aprilie se împlinesc 38 de ani de la catastrofa nucleară de la CAE Cernobîl, unul dintre cele mai grave accidente din istoria nucleară. În memoria victimelor acestei tragedii și ale altor avarii nucleare, Centrul militar al municipiului Chișinău a organizat o activitate specială de informare și omagiere.

 


În cadrul evenimentului, colonelul (r) Iurii Moisei a prezentat contextul istoric al catastrofei de la Cernobîl, ilustrat prin filmulețe documentare ce redau evenimentele tragice care au avut loc în acea perioadă. 







VIDEO: 


A urmat un moment solemn de reculegere, în memoria victimelor acestei catastrofe devastatoare.

Video: 

Imnul lichidatorilor catastrofei de la CAE Cernobîl

 Comandantul interimar al Centrului militar al municipiului Chișinău, locotenent-colonel Petru Stati, a subliniat importanța recunoașterii eroismului și devotamentului celor care au participat la lichidarea consecințelor dezastrului de la Cernobîl. Eforturile lor vor fi mereu apreciate de generațiile actuale și viitoare, având un impact pozitiv în comunitate.

 

În cadrul acestei ceremonii, domnul Victor Capațina, un participant la lichidarea consecințelor dezastrului de la Cernobîl, a primit Diploma de Onoare din partea Centrului militar. Această distincție a fost acordată în semn de apreciere pentru profesionalismul, curajul și sacrificiul său, precum și pentru contribuția adusă la educația civică și militar-patriotică a tineretului.

 

Ulterior, locotenent-colonel (r) Victor Capațina a împărtășit din experiența sa personală, răspunzând la întrebările adresate de participanți și oferind detalii amănunțite despre perioada dificilă a lichidării consecințelor catastrofei.

 



Astfel de activități de comemorare și omagiere sunt esențiale pentru a păstra vie memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl și pentru a recunoaște și aprecia eforturile și sacrificiile celor care au participat activ pentru a lichida urmările acestui dezastru. Ele ne reamintesc de importanța solidarității, curajului și devotamentului în fața provocărilor majore cu care se confruntă omenirea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu