Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 30 aprilie 2024

Elevii de la Liceul Teoretic „Titu Maiorescu” și Liceul Teoretic „Vasile Lupu” își asumă roluri militare

 Astăzi, în sectorul Centru din Chișinău, atmosfera a fost una de solemnitate la Liceul Teoretic „Titu Maiorescu” și Liceul Teoretic „Vasile Lupu”. Aceste instituții de învățământ de prestigiu au găzduit un eveniment remarcabil care a adus în prim-plan tinerii promițători și drumul lor spre maturitate și implicare civică.

 


Un moment special al zilei a fost dedicat elevilor care au fost luați în evidența militară, aceștia primind Adeverințele de Recrutare. Acest document oficial marchează un pas important în viața lor, semnificând angajamentul și responsabilitatea ca potențiali apărători ai țării.

 

Căpitan Liliana Ursu, șefa serviciului recrutare-încorporare, reprezentantul Centrului militar al municipiului Chișinău, a oferit elevilor o prezentare detaliată a procedurilor de obținere a Adeverinței de Recrutare și de luare în evidență militară. Elevilor li s-au explicat drepturile și obligațiile lor ca recruți, precum și modul de utilizare a acestor adeverințe. De asemenea, a fost prezentată oportunitatea de a studia la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

 

După sesiunea de informare, recruții au semnat oficial Adeverințele lor de recrutare, marcând astfel angajamentul lor față de țară și consolidând sentimentul lor de patriotism și responsabilitate civică.

 

Evenimentul a avut un impact profund asupra elevilor, evidențiind importanța educației și a implicării lor în viața civică a țării. Încurajăm tinerii să-și continue educația cu determinare și să devină cetățeni activi, dedicați prosperității și securității Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu