Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 17 aprilie 2024

Înmânarea la Liceul Teoretic „Vasile Vasilache” a Adeverințelor de Recrutare

 Astăzi, Liceul Teoretic „Vasile Vasilache” a găzduit un eveniment memorabil, marcând un pas esențial în viața tinerilor elevi de clasa a IX-a. Aceștia au primit oficial Adeverințele de Recrutare, simbol al maturității și angajamentului lor civic crescent.

 

Ceremonia a fost onorată de prezența maiorului Renat Vicol, șeful serviciului de recrutare-încorporare din cadrul Centrului militar al municipiului Chișinău.

 Maiorului Renat Vicol a avut amabilitatea de a oferi elevilor informații esențiale despre drepturile și obligațiile ce decurg din statutul de recruți, precum și despre modul corect de utilizare a adeverințelor. Un moment deosebit a fost dedicat prezentării oportunității de a urma studii la prestigiosul Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

După acest discurs inspirațional, tinerii au semnat și au primit oficial Adeverințele de Recrutare. Acest document conferă elevilor statutul de potențiali apărători ai țării, responsabilitate ce vine la pachet cu un sentiment profund de patriotism și responsabilitate civică.





Evenimentul a avut un impact semnificativ asupra elevilor, consolidându-le sentimentul de apartenență și responsabilitate față de țara lor. În contextul actual, este vital să încurajăm tinerii să-și urmeze visurile cu determinare și să devină cetățeni activi și dedicați, contribuind astfel la prosperitatea și dezvoltarea continuă a țării noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu