Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 21 martie 2023

Înmânarea Adeverințelor de recrut la Liceul Teoretic ,,Waldorf

 În conformitate cu planul aprobat, astăzi a fost organizată activitatea de înmânare solemnă a Adeverințelor de recrut, elevilor anul nașterii 2007, trecuți în evidență militară, din Liceul Teoretic ,,Waldorf”. Adeverința de recrut este înmânată cetățeanului care a fost luat la evidență militară și care a trecut comisia medico-militară fiind recunoscut apt.

În fața elevilor a luat cuvântul veteranii de război, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova domnii Dumitru Roșca și Tudor Chimitiuc. Veteranul a povestit despre participarea sa la conflictul armat, au îndemnat recruții să iubească Patria, să fie gata s-o apere, și au invitat prezența să țină un moment de reculegere în memoria eroilor cîzuți în războiul din 1992. 





Domnului Efim Adam directorului adjunct i-a fost înmânată o Diplomă ,,în semn de apreciere pentru colaborare instituțională în domeniul educației civice, formării conştiinţei și a devotamentului tinerilor faţă de Patrie”.  






Doamna maior Larisa Ceban, șef serviciu recrutare-încorporare a Secției administrativ-militare a sectorului Rîșcani a explicat recruților drepturile și obligațiunile acestora, modalitate de utilizare a Adeverinței de recrut. 


Ulterior recruții au fost invitați iar domnii veterani de război au înmânat acestora Adeverințele de recrut felicitându-i individual.














Conducerea Centrului Militar aduce sincere mulțumiri administrației instituției de învățământ menționate pentru colaborare și înțelegere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu