Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 20 septembrie 2023

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Liceele Teoretice „Minerva” și „Constantin Negruzzi”

 Astăzi reprezentanții Centrului militar mun. Chișinau și a Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, au vizitat elevii claselor absolvente de la Liceele Teoretice „Minerva” și „Constantin Negruzzi”.

Elevii au fost familiarizat cu studiile în domeniul milităriei, au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri. Elevii au vizionat filmulțe video și au primit flaiere și buclete promoționale.

Domnul locotenent major Dionisii Ciubotaru, fiind absolvent al Liceului Teoretic „Minerva”, împreună cu studenții anului doi, au prezentat informația privind Academia Militară a Forțelor Armate ,, Alexandru cel Bun”, unica instituție de învățământ militar din țară.






La Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi” doamna locotenent-colonel Tatiana Dinte, șef secție administrativ-militară a sectorului Ciocana a încurajat elevii să aleagă cea mai nobilă profesie de apărător a Patriei și cea mai responsabilă profesie de ofițer al Armatei Naționale. 





Colonel în rezervă Iurii Moisei a prezentat informația despre studiile la Academia Militară a Forțelor Armate și a răspuns la întrebările elevilor.





Din partea comandantului Centrului militar al municipiului Chișinău colectivului pedagogic a acestor licee le-a fost înmânat Certificatul de Gratitudine ,,În semn de apreciere și respect pentru contribuția adusă la colaborarea în domeniul administrativ-militar și educația civică și militaro-patriotică a tineretului”.

În final elevii au fost invitați să facă o vizită la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” la activitatea ,,Ziua ușilor deschise”, dedicată aniversarii XXXI-a de la crearea instituției, care va fi la 7 octombrie curent.

Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar v-a continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu