Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 18 septembrie 2023

Promovarea studiilor în domeniul milităriei la Colegiul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM)

 Cu bunăvoința administrației instituției, astăzi reprezentanții Centrului militar mun. Chișinau și a Academiei Militare a Forțelor Armate ,, Alexandru cel Bun”, au desfășurat o întâlnire cu elevii Colegiului Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM).

Elevii colegiului anului 2, 3 și 4 au fost familiarizați cu studiile în domeniul milităriei, au fost orientați în viitoarea profesie de ofițeri. Elevii au vizionat filmulțe video și au primit flaiere și buclete promoționale.



Doamna locotenent-colonel Uliana Stati a prezentat informația privind Academia Militară a Forțelor Armate ,, Alexandru cel Bun”, unica instituție de învățământ militar din țară.



Elevii au fost curioși și au dat multe întrebări iar reprezentanții Academiei Militare și a Centrului militar mun.Chisinau au răspuns argumentat.




Șefa serviciului recrutate-încorporare căpitan Liliana Ursu a explicat modalitatea participării la concurs la studii în domeniul milităriei inclusiv în alte state ca România, SUA, Turcia și Republica Elenă.

Din partea comandantului Centrului militar al municipiului Chișinău colectivului pedagogic al colegiului i-a fost înmânat Certificatul de Gratitudine ,,În semn de apreciere și respect pentru contribuția adusă la colaborarea în domeniul administrativ-militar și educația civică și militaro-patriotică a tineretului”.



În final elevii au fost invitați să facă o vizită la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” la activitatea ,,Ziua ușilor deschise”, dedicată aniversarii XXXI-a de la crearea instituției, care va fi la 7 octombrie curent.

Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar v-a continua în viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu