Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 5 septembrie 2023

Ședința instructiv-metodică cu reprezentanții primăriilor din comune și preturi din municipiul Chișinău

 În perioada 04-05 septembrie 2023 în incinta Centrului militar al municipiului Chișinău s-a desfășurat ședința instructiv-metodică cu reprezentanții primăriilor din comune și preturilor din municipiul Chișinău.


În discursul său comandantul centrului militar colonel Eduard Loghin a sublinat rolul important al conlucrării organelor administrativ-militare și organele administrației publice locale. Dumnealui a subliniat ordinea de conlucrare a administrația publică locală cu centrul militar - ,,Mai sunt unele probleme cum ar fi înmânarea ordinului de chemarea la incorporarea recruților. Este rezonabil comunicarea pe orizontala cu secțiile administrativ-militare. Și totuși cea mai bună metodă este metoda convingerii și comunicarea personală cu rudele și cu recruții”.

Domnul colonel a răspuns la diverse înterbări privind recrutarea tinerilor din localități,  a dat sfaturi utile.






Ulterior, domnul colonel Eduard Loghin a menționat cu certificate de gratitudine reprezentanții primăriilor comunelor și preturilor în semn de apreciere și respect pentru colaborarea în domeniul administrativ-militar, participarea activă în domeniul încorporării, contribuția adusă la educația civică și militaro-patriotică a tineretului.




În final șef secției administrativ-militare Ciocana locotenent-colonel Tatiana Dinte și șef secției administrativ-militare Buiucani locotenent-colonel Larisa Tîșcenco a adus la cunoștință informația cu privire la bilanțul încorporării în perioada aprilie – iulie 2023. Dumnealor inclusiv și alți colaboratori au subliniat necesitatea comunicării eficiente cu administrația publică locală.






În urma discuțiilor s-a stabilit continuarea și îmbunătățirea colaborării între organul administrativ-militar și administrația publică locală în vederea efectuării unei încorporări calitative în perioada ce urmează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu