Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

duminică, 12 noiembrie 2023

Eroii Noștri, Legături de Onoare: Un Moment de Conexiune la Regimentul „Dimitrie Cantemir”

Regimentul de rachete antiaeriene „Dimitrie Cantemir” a devenit gazda unei întâlniri extraordinare, un moment de profunde semnificații și încărcătură emoțională, aducând în lumina reflectoarelor eroii noștri de război, alături de tinerii și curajoșii militari. Numele Oleg Paun, Grigore Dolgopol și Constantin Dolgopolov au strălucit în centrul acestei activități, desfășurată conform Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”.

 


Întâlnirea a servit nu doar drept tribut adus trecutului și sacrificiului adus de acești oameni viteji, ci și drept o oportunitate de consolidare a legăturilor între generații. A fost un moment în care învățămintele au fost transmise, experiențele împărtășite și inspirația a fost insuflată tinerilor militari în drumul lor către excelență și devotament.

Veteranii, martori ai eroismului în lupta pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, au împărtășit nu doar experiențe din timpul conflictelor, ci și sacrificiile și actele de curaj ale camarazilor lor. Un moment solemn de reculegere a fost susținut în onoarea celor ce și-au dedicat viața pentru apărarea Patriei.

Acești domni veterani au răspuns cu pasiune și generozitate întrebărilor soldaților, oferindu-le îndrumări prețioase legate de îndeplinirea datoriei lor ca apărători ai Patriei. Au subliniat importanța învățării artei militare și a dezvoltării profesionale, modelând ostași dedicați, profesioniști, responsabili și disciplinați.

Recunoașterea contribuției semnificative a veteranilor la educația civico-militară a tinerei generații s-a manifestat prin acordarea Certificatelor de Apreciere din partea conducerii Centrului Militar al municipiului Chișinău. Valorificarea experienței și a potențialului veteranilor în educația noii generații reprezintă o misiune esențială pentru Centrul militar, consolidând legăturile dintre generații și promovând valorile fundamentale ale onoarei, respectului și recunoștinței față de cei ce s-au sacrificat pentru țară.

Valorificarea experienței bogate și a potențialului veteranilor în cadrul educației civice și militar-patriotice a tinerei generații este o misiune deosebit de importantă și un punct de referință pentru activitatea Centrului militar al municipiului Chișinău. Această a fost un pas semnificativ în consolidarea legăturii dintre veterani și militarii în termen, promovând în același timp valorile fundamentale ale onoarei, respectului și recunoștinței față de acei care au sacrificat atât de mult pentru țara noastră.




Acest pas semnificativ în consolidarea legăturii dintre veterani și militarii în termen marchează o evoluție importantă, promovând în același timp valorile fundamentale ale onoarei, respectului și recunoștinței față de cei ce s-au sacrificat atât de mult pentru țara noastră. Slavă eroilor Republicii Moldova, celor care și-au dedicat sănătatea și viața pentru apărarea ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu