Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

duminică, 12 noiembrie 2023

Întâlnirea militarilor Batalionul 22 de Menținereea Păcii cu veteranii de război

 Astăzi, Batalionul 22 de Menținereea Păcii ,,Căștile Albastre” a găzduit o întâlnire specială, un moment de adâncă încărcătură emoțională și semnificație, aducând în prim-plan eroii noștri de război alături de tinerii militari. Veteranii de război participanți la acțiunile de luptă din războiului din Afganistan, domnii Mihail Carp, Ghenadi Tobultoc și Vasilii Litvinenco - au fost în centrul atenției în cadrul activității desfășurate conform Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”.

 

Această întâlnire a servit nu doar scopului de a onora trecutul și sacrificiul adus de acești bravi oameni, ci și a avut în vedere consolidarea legăturilor dintre generații.


 A fost un prilej de a transmite învățăminte, de a împărtăși experiențele și de a inspira tinerii militari în ascensiunea lor către excelență și dedicare.




Veteranii, martori ai eroismului în lupta au împărtășit nu doar experiențele din câmpurile de luptă, ci și sacrificiile și actele de curaj ale camarazilor lor. Un moment solemn de reculegere a fost ținut în onoarea celor care și-au jertfit viața pentru apărarea Patriei.


Domnii veterani au răspuns cu pasiune și generozitate întrebărilor soldaților, oferindu-le îndrumări prețioase privind îndeplinirea datoriei lor de apărători ai Patriei. Au subliniat importanța învățării artei militare și a dezvoltării profesionale, modelând ostași dedicați, profesioniști, responsabili și disciplinați.


Valorificarea experienței bogate și a potențialului veteranilor în cadrul educației civice și militar-patriotice a tinerei generații este o misiune deosebit de importantă și un punct de referință pentru activitatea Centrului militar al municipiului Chișinău.

Slavă eroilor veteran ai Republicii Moldova, cei care și-au dedicat sănătatea și viața pentru apărarea ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu