Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 30 ianuarie 2024

Oportunități de studiu în domeniul militar: Întâlnire Informativă la Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu”

Cu amabilitatea administrației instituției publice de învățământ și în virtutea Acordului de Parteneriat stabilit între Centrul militar al municipiului Chișinău și Direcţia Generală Educație, Tineret şi Sport, Instituţia Publică Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu” a găzduit astăzi o ședință informativă cu privire la oportunitățile de studiu în domeniul militar. Scopul acestei întâlniri a vizat îmbunătățirea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, ghidarea lor în calea carierei și promovarea posibilităților de învățământ la Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”.

 

În cadrul acestui eveniment, colonelul în rezervă Iurii Moisei, specialist principal, reprezentantul Centrului militar al municipiului Chișinău, a interacționat cu elevii din clasele XI-a și a XII-a, oferindu-le informații despre studiile militare și ghidându-i în perspectiva unei viitoare cariere de ofițeri.

 

Sesiunea a debutat cu o prezentare succintă a Academiei Militare a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. Au fost abordate istoria și tradițiile academiei, programele de studiu, oportunitățile de carieră post-absolvire, precum și condițiile de trai și învățare.

 








Elevii au avut posibilitatea să urmărească filmulețe scurte care ar ilustra viața studenților la Academia Militară, evidențiind activitățile academice, sportive și extracurriculare, alături de condițiile de trai și studii.

 

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, elevii au avut ocazia să adreseze întrebări reprezentantului Centrului Militar cu privire la studiile militare, procesul de admitere la Academia Militară și viața de student.

 

La încheierea întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară, în cadrul evenimentului ,,Ziua Ușilor Deschise”.

 Prezența reprezentantului Centrului Militar la Instituţia Publică Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" a reprezentat o oportunitate semnificativă pentru elevi de a obține mai multe informații despre studiile în domeniul militar și despre posibilitățile de carieră în acest sector.

 Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar va continua și în viitor, având drept obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu