Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 31 ianuarie 2024

Promovarea studiilor militare la Liceele Teoretice "Alecu Russo" și "Natalia Gheorghiu"

În conformitate cu Acordul de Parteneriat încheiat între Centrul Militar al municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, și cu sprijinul administrației instituțiilor de învățământ, astăzi, a avut loc ședințe informative în cadrul Liceelor Teoretice "Alecu Russo" și "Natalia Gheorghiu", dedicate de necesitatea promovării oportunităților de studiu în domeniul militar.

Scopul întâlnirii a fost îmbunătățirea educației civice și militaro-patriotice a elevilor, orientarea lor către posibile cariere în domeniul militar și promovarea ofertei educaționale a Academiei Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun". 

Colonelul în rezervă Iurii Moisei, reprezentantul Centrului Militar al municipiului Chișinău, a oferit informații detaliate privind studiile militare și a ghidat elevii de clasa a XII-a în privința posibilităților de a-și construi o carieră ca ofițeri.

 

În cadrul prezentării, Academia Militară a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun" a fost prezentată concis, inclusiv aspecte precum istoria și tradițiile academiei, programele de studiu, perspectivele de carieră post-absolvire, precum și condițiile de trai și învățare.

Elevilor li s-au oferit filmulețe scurte, ilustrând viața de student la Academia Militară, evidențiind activitățile academice, sportive și extracurriculare, alături de condițiile de trai și studii.


În finalul evenimentuluielevilor li s-a dat oportunitatea de a adresa întrebări reprezentantului Centrului Militar, referitoare la studiile militare, procesul de admitere la Academia Militară și experiența de student militar.


La încheierea întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară în cadrul evenimentului "Ziua Ușilor Deschise". Prezența reprezentantului Centrului Militar în instituțiile de învățământ menționate a reprezentat o oportunitate semnificativă pentru elevi de a obține informații detaliate despre studiile în domeniul militar și despre posibilitățile de carieră în acest sector.

 Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar va continua și în viitor, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu