Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 25 ianuarie 2024

Promovarea studiilor militare: Ședința informativă la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău

 Astăzi, cu amabilitatea administrației Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău, a avut loc o ședință informativă cu privire la studiile în domeniul militar. Scopul întâlnirii a fost dezvoltarea educației civice și militaro-patriotice a tineretului, orientarea în carieră și promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. 


În cadrul acestei ședințe, colonelul (r) Iurii Moisei, reprezentantul Centrului Militar al municipiului Chișinău, a interacționat cu elevii din clasele XII-a, prezentându-le oportunitățile de studiu în domeniul militar și oferindu-le îndrumare pentru viitoarea lor carieră de ofițeri.

Video: Promovare prezentare AMFA

 Ședința a început cu o scurtă prezentare a Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. S-au discutat istoria și tradițiile Academiei, programele de studiu, oportunitățile de carieră post-absolvire și condițiile de trai și învățare.

Video:

Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” Chișinău

 Elevii au avut șansa de a vizualiza câteva filmulețe scurte despre viața studenților la Academia Militară, prezentând activități academice, sportive și extracurriculare, precum și condițiile de trai și masă.

 Elevii au avut posibilitatea de a adresa întrebări reprezentantului Centrului Militar cu privire la studiile militare, admiterea la Academia Militară și viața de student.


La finalul întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la o vizită informativă la Academia Militară, cu ocazia evenimentului „Ziua Ușilor Deschise”. Prezența reprezentantului Centrului Militar la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău a oferit elevilor o oportunitate semnificativă de a obține informații despre studiile în domeniul militar și despre posibilitățile de carieră în acest domeniu.

 Promovarea studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar va continua și în viitor, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu