Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 25 ianuarie 2024

Luarea la evidența militară a tinerilor din sectorul Rîșcani

 Astăzi, conform prevederilor Legii nr. 1245 din 18.07.2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei, a Centrul Militar al municipiului Chișinău a demarat procesul de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008, provenind din sectorul Rîșcani.

Locotenent-colonelul Roman Moscalu, șef al Secției Administrativ-Militare din sectorul Rîșcani, a oferit clarificări cu privire la procedura de înregistrare militară, precum și la drepturile și obligațiile recruților în conformitate cu legislația în vigoare.

 Sub îndrumarea specialistului principal Luiza Rotaru, tinerii au primit dosarele personale completate, iar acesta a detaliat etapele procesului prin care vor trece în cadrul comisiei medico-militare.


În mod tradițional, recruții au participat la o lecție militar-patriotică susținută de colonelul în rezervă Ghenadie Moșnoi. Această lecție a inclus explicarea unor termeni necunoscuți anterior, precum îndeplinirea serviciului militar în termen și cultivarea spiritului de patriotism.




Șeful secției de educație civică, colonelul în rezervă Iacob Arnăut, a prezentat elevilor modalitatea înscrierii la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun". 

Video: Serviciul militar este o datorie a fiecărui cetățean



În concluzie, tinerii au vizionat secvențe video referitoare la Armata Națională. Ulterior, aceștia au fost supuși evaluării comisiei medico-militare pentru a determina aptitudinea lor pentru serviciul militar. 

Procesul de înregistrare a tinerilor în evidența militară va continua în perioada următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu