Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 15 februarie 2024

Centrul Militar al municipiului Chișinău și Liceul Teoretic cu Profil Arte "Doina și Ion Aldea-Teodorovici" au stabilit un parteneriat remarcabil

 Astăzi, la Liceul Teoretic cu Profil Arte "Doina și Ion Aldea-Teodorovici", s-a oficializat încheierea Acordului de Parteneriat cu Centrul Militar al municipiului Chișinău. Domnul Iurie Donțu, directorul liceului și locotenent-colonelul Petru Stati, comandant interimar al Centrului Militar, au semnat acest acord stabilind bazele unei colaborări esențiale în domeniul educației civice a tineretului.


 Principalele obiective ale acestui parteneriat includ dezvoltarea calităților intelectuale, profesionale, fizice și moral-psihologice necesare pentru îndeplinirea serviciului militar în cadrul Forțelor Armate. În plus, se urmărește cultivarea conștiinței patriotice și a devotamentului tinerilor față de țară, alături de promovarea respectului față de Constituția Republicii Moldova și legislația în vigoare. Activități educative cu tematică militar-patriotică vor fi desfășurate pentru a marca evenimente semnificative din istoria Armatei Naționale, contribuind astfel la consolidarea prestigiului serviciului militar în societate.



 Un element de importanță semnificativă în cadrul acestui acord este Planul de activități civice și militaro-patriotice concrete, oficial atașat, care va ghida educația tineretului premilitar. Se știe că implementarea acestor activități comune va avea un impact benefic pe termen lung asupra educației civice a tineretului, contribuind la formarea cetățenilor responsabili pentru viitorul Republicii Moldova.

 În semn de recunoaștere pentru contribuția deosebită adusă la educația civică și militaro-patriotică a tineretului, precum și colaborarea exemplară în domeniul administrativ-militar, comandantul interimar al Centrului Militar, locotenent-colonelul Petru Stati, a înmânat directorului Iurie Donțu un Certificat de Apreciere pentru colectivul pedagogic al Liceului Teoretic cu Profil Arte "Doina și Ion Aldea-Teodorovici".



Este un moment de mândrie și recunoștință pentru ambele instituții implicate, subliniind importanța acestui parteneriat care contribuie la formarea unei generații de cetățeni responsabili și patrioți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu