Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 15 februarie 2024

Elevii din unele licee a sectorul Botanica au primit adeverințele de recrutare

 Astăzi, elevii claselor a IX-a de la Liceele Teoretice „Liviu Rebreanu” și „Elena Alistar” din sectorul Botanica au experimentat un moment solemn în cadrul ceremoniei de înmânare a Adeverințelor de recrutare. Evenimentul a fost orchestrat de reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău și a marcat o etapă crucială în viața tinerilor, simbolizând astfel intrarea lor în rândul cetățenilor apți pentru serviciul militar. 


Doamna maior Laris Tumuruc și colonel în rezervă Iurii Moisei, membri ai Centrului militar al municipiului Chișinău, au adresat cuvinte de încurajare elevilor, evidențiind importanța responsabilității civice și militare. Aceștia au furnizat explicații detaliate referitoare la drepturile și obligațiile recruților, precum și modul de utilizare a Adeverinței de recrutare.

 









Emoția și entuziasmul au fost vizibile pe fețele elevilor atunci când au primit aceste adeverințe, documente ce le conferă statutul de potențiali apărători ai patriei.




Conducerea Centrului militar al municipiului Chișinău a exprimat recunoștința față de administrațiile liceelor pentru colaborare și sprijinul acordat în organizarea ceremoniei. De asemenea, s-a evidențiat aprecierea pentru eforturile depuse de elevi în implicarea activă în acest proces important, fapt ce a demonstrat maturitate și spirit civic.


Ceremonia de înmânare a Adeverințelor de recrutare a reprezentat un moment semnificativ pentru elevii implicați, marcând o etapă de tranziție către maturitate și responsabilitate. Această generație de tineri deține potențialul de a deveni o forță semnificativă în apărarea țării, contribuind la menținerea păcii și stabilității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu