Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 26 februarie 2024

Colaborare eficientă la ședința de lucru dintre Pretura sectorului Ciocana și Centrul militar al municipiului Chișinău

 Tradiția colaborării între administrația publică locală și Centrul militar al municipiului Chișinău a fost subliniată printr-o nouă ședință de lucru, desfășurată astăzi la inițiativa conducerii Secției administrativ-militare a sectorului Ciocana, în incinta Preturii acestui sector.


Participanții la ședință au fost reprezentați din partea Preturii sectorului Ciocana de către vicepretorul Radu Nichifor, șeful secției socio-economice Iurie Ursu, șefa secției cultură, tineret și sport Tatiana Ciobanu, și specialistul principal din cadrul secției cultură, tineret și sport, Denis Pocatilov. Din partea Centrului militar al municipiului Chișinău au luat parte șefa Serviciului recrutare-încorporare, locotenent Aurelia Maftioi, și specialistul principal, locotenent-colonel în rezervă Victor Capațina.

 


Dezbaterile au fost centrate pe activitățile de organizare a încorporării în serviciul militar în termen pentru lunile aprilie-iulie. Conform normelor legale, "încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen se efectuează de către autoritățile administrației publice locale, în comun cu centrele militare, în temeiul decretului Președintelui Republicii Moldova și hotărârii Guvernului."

 Ședința a abordat, de asemenea, coordonarea activității și funcționarea comisiei de recrutare-încorporare, asigurată de consiliul unității administrative-teritoriale de nivelul al doilea. Nu în ultimul rând, au fost discutate activitățile de promovare a serviciului militar în termen, atât prin contract, cât și prin studii în domeniul militar, precum și educația civică a tineretului.


Astfel de ședințe de lucru demonstrează utilitatea colaborării administrative-militare pentru ambele instituții, consolidând relațiile și eficiența în implementarea proceselor specifice acestui domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu