Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 26 februarie 2024

Elevii de la Liceele Teoretice ,,Mihail Berezovschi", „ Socrate” și ,,Mihail Lomonosov” au primit adeverințele de recrutare

 Astăzi, conform programului aprobat, elevii din clasa a IX-a de la Liceele Teoretice ,,Mihail Berezovschi", „Socrate”  și ,,Mihail Lomonosov”  au trăit un moment solemn în cadrul ceremoniei de înmânare a Adeverințelor de Recrutare.  Adeverința de recrutare este conferită cetățeanului înregistrat în evidența militară și declarat apt pentru serviciul militar de către comisia medico-militară.

 


Maior Larisa Tumuruc, șef serviciu recrutare-încorporare SAM Rîșcani și locotenent Aurelia Maftioi, șef serviciu recrutare-încorporare SAM Ciocana au oferit elevilor explicații detaliate cu privire la drepturile și obligațiile recruților, precum și la modul de utilizare a Adeverinței de Recrutare. Militarii au adresat cuvinte de încurajare elevilor, subliniind importanța responsabilității civice și militare. 

 


Fiecare recrut a semnat și a primit ulterior Adeverința de Recrutare. Emoția și entuziasmul au fost evidente pe chipurile elevilor în momentul primirii acestor documente, care le conferă statutul de potențiali apărători ai Patriei.











Conducerea Centrului militar al municipiului Chișinău aduce sincere mulțumiri administrației instituțiilor de învățământ menționate pentru colaborare și înțelegere. Ceremonia de înmânare a Adeverințelor de recrutare a reprezentat un eveniment semnificativ pentru elevii implicați, marcând o etapă de tranziție către maturitate și responsabilitate.ceastă generație de tineri deține potențialul de a deveni o forță semnificativă în apărarea țării, contribuind la menținerea păcii și stabilității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu