Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 28 februarie 2024

Elevii de la Liceul Teoretic ,,Minerva” au primit adeverințele de recrutare

 Astăzi a avut un eveniment deosebit care a avut loc la Liceul Teoretic "Minerva". Elevii acestei instituții au trăit momente deosebite în cadrul ceremoniei de înmânare a Adeverințelor de Recrutare, un pas important către responsabilitatea civică și potențiala apărare a țării.

Adeverința de recrutare este un document conferit cetățenilor înregistrați în evidența militară și declarați apti pentru serviciul militar de către comisia medico-militară. Această etapă semnificativă a fost marcată de prezența căpitanului Liliana Ursu, șef serviciu recrutare-încorporare SAM Centru.

 

Ceremonia a inclus explicări detaliate cu privire la drepturile și obligațiile recruților, precum și modul de utilizare a Adeverinței de Recrutare. Elevii au primit încurajări din partea militarilor, subliniindu-se importanța responsabilității civice și militare în formarea unei generații responsabile și implicate.

 Fiecare elev a semnat și a primit ulterior Adeverința de Recrutare, marcând astfel o etapă importantă către maturitate și responsabilitate. Emoția și entuziasmul au fost evidente pe chipurile elevilor în momentul primirii acestor documente, care le conferă statutul de potențiali apărători ai Patriei.





În semn de recunoaștere pentru contribuția deosebită adusă la educația civică și militaro-patriotică a tineretului, căpitanul Liliana Ursu a înmânat directoarei Liceului ,,Minerva”, doamnei Ana Macarevici, un Certificat de Apreciere pentru colectivul pedagogic al instituției.

 

Conducerea Centrului militar al municipiului Chișinău aduce sincere mulțumiri administrației instituțiilor de învățământ menționate pentru colaborare și înțelegere. Ceremonia de înmânare a Adeverințelor de recrutare a reprezentat un eveniment semnificativ pentru elevii implicați, marcând o etapă de tranziție către maturitate și responsabilitate. Această generație de tineri deține potențialul de a deveni o forță semnificativă în apărarea țării, contribuind la menținerea păcii și stabilității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu