Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 22 februarie 2024

Oferta studiilor militare pentru elevii claselor absolvente de la Liceului Teoretic „Anton Cehov”

 Astăzi, s-a desfășurat o ședință informativă la Liceul Teoretic „Anton Cehov” în colaborare cu Centrul militar municipal Chișinău. Administrația școlii a manifestat deschidere și sprijin pentru această inițiativă. Evenimentul a fost dedicat elevilor claselor XII-a „A” și IX-a „B” și a avut drept scop familiarizarea acestora cu oportunitățile unei cariere militare, în special promovarea studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

 

Elevii au beneficiat de informații relevante cu privire la opțiunile disponibile în cadrul studiilor militare și au fost îndrumați în procesul de luare a unei decizii cu privire la viitoarea lor carieră ca ofițeri. Prezentarea a inclus materiale video și materiale promoționale, oferindu-le astfel o imagine detaliată a vieții academice și a perspectivelor de carieră post-absolvire.

 




Colonelul în rezervă Iurii Moisei a prezentat informații detaliate despre Academia Militară „Alexandru cel Bun”, evidențiind aspecte precum istoria, tradițiile academiei, programele de studiu și perspectivele de carieră. Elevilor li s-a explicat modul de înregistrare în evidența militară, procesul de examinare al comisiei medico-militare și oportunitățile de studiu la Colegiul Militar din cadrul academiei.

 

Reprezentantul Centrului militar a încurajat elevii să considere calea onorabilă a apărătorilor patriei și să ia în considerare profesia de ofițer al Armatei Naționale. Evenimentul s-a încheiat cu o invitație adresată elevilor de a participa la „Ziua Ușilor Deschise” organizată la Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

 
Această inițiativă face parte din eforturile continue de promovare a studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar, având ca scop atragerea tinerilor talentați și motivați în cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu