Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 1 februarie 2024

Omagiul adus medicilor militari, veteranilor de război din partea reprezentanților Centrului militar al municipiului Chișinău

 Omagiul solemn adus veteranilor de război de către reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău a constituit un moment de recunoaștere profundă pentru sacrificiul și curajul excepțional al domnilor colonel-medic în rezervă Ion CONDURARI și colonel-medic în rezervă Gheorghe LISNIC.

Acești distinși medici militari au jucat un rol esențial în timpul acțiunilor de luptă destinate apărării integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, contribuind direct la salvarea vieților luptătorilor prin acordarea de asistență medicală profesionistă celor afectați de răni, traume și alte situații de urgență.

 


În prezent, cei apreciați veterani de război continuă să își aducă contribuția la Spitalul Clinic Militar Central, în calitate de medici, unde participă activ la tratamentul militarilor și împărtășesc cu generozitate experiența lor vastă cu tinerii specialiști.

 Într-o ceremonie deosebită, șeful secției de educație civică, colonel în rezervă Iacob Arnăut, le-a exprimat recunoștința veteranilor de război pentru impactul lor semnificativ asupra educației civice și militar-patriotice a tineretului. Acestora li s-a conferit medalia comemorativă a Armatei Naționale, intitulată "30 de ani de la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova (1991-2022)".

 

Medalia, ce poartă inscripția solemnă "PENTRU ȚARĂ / PENTRU NEAM" pe revers, simbolizează profundul omagiu adus curajului și devotamentului veteranilor față de Republica Moldova. Această distincție specială reprezintă o recunoaștere simbolică a contribuției extraordinare aduse de toți cei care, asemenea domnilor Ion CONDURARI și Gheorghe LISNIC, au manifestat solidaritate națională, devotament și patriotism, contribuind astfel la păstrarea valorilor fundamentale ale societății.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu