Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 31 ianuarie 2024

Continuraea luării la evidența militară a tinerilor din sectorul Centru

 Astăzi, la Centrul militar al municipiului Chișinău, s-a desfășurat etapa continuă a procesului de înregistrare militară a tinerilor născuți în 2008 și domiciliați în sectorul Centru. Sub îndrumarea specialistului principal, Valentina Munteanu, tinerii au primit dosarele personale completate, iar aceasta a detaliat pașii ce vor fi parcurși în cadrul comisiei medico-militare.

Într-o manieră tradițională, tinerii au participat la o lecție militar-patriotică susținută de colonelul în rezervă Ghenadie Moșnoi. Această lecție a inclus explicarea unor termeni necunoscuți anterior, precum îndeplinirea serviciului militar în termen și cultivarea spiritului de patriotism. 

De asemenea, li s-a prezentat elevilor mo
modalitatea înscrierii la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun". În final, tinerii au vizionat secvențe video referitoare la Armata Națională.


Ulterior, aceștia au fost supuși evaluării comisiei medico-militare pentru a determina aptitudinea lor pentru serviciul militar. Procesul de înregistrare a tinerilor în evidența militară va continua în perioada următoare. Toate aceste activități au avut loc conform legislației în vigoare, iar recruții au fost informați cu privire la drepturile și obligațiile lor în calitate de participanți la acest proces.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu