Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

sâmbătă, 17 februarie 2024

Participarea recruților din Chișinău la ,,Concursul Național Militar-Sportiv "Cupa Eroilor" în Municipiul Bălți

 Astăzi, în municipiul Bălți, a avut loc Concursul Naţional militar-sportiv patriotic "Cupa Eroilor" în cadrul ediției a XVI-a, dedicat memoriei eroilor căzuți în războiul pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Organizatorul acestui eveniment este "Uniunea Națională a Veteranilor Războiului Pentru Independența Republicii Moldova".

 

Scopul concursului a constat în cinstirea memoriei eroilor căzuți în lupta pentru independența țării, precum și în promovarea valorilor naționale, a spiritului patriotic și a culturii sportului în rândurile recruților și ale angajaților structurilor de forță.

 

Activitățile au debutat cu depuneri de flori la Monumentul Ștefan cel Mare din orașul Bălți, la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, oficiali din structurile de forță, veterani de război, recruți, urmată de un miting de comemorare.

După partea oficială a evenimentului, a avut loc concursul sportiv propriu-zis, care a inclus diverse probe, printre care tragerea la țintă, volei, lupta la mâini, tracțiunea la bara fixă, ridicarea halterei, etc.

Centrul militar al municipiului Chișinău a fost reprezentat de echipa formată din cinci elevi de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv, aceștia participând la proba sportivă de ridicare a halterei de 16 kg. 




Elevul Stanislav Uja a ocupat locul întâi, fiind decorat cu medalia de aur și diploma de gradul I.






  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu