Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 16 februarie 2024

Oportunități militare pentru elevii claselor absolvente a Liceului Teoretic „Nicolae Milescu - Spătaru”

Cu binecuvântarea administrației instituției, astăzi la IP Liceul Teoretic „Nicolae Milescu - Spătaru” reprezentanții Academiei Militare a Forțelor Armate și ai Centrului militar municipal Chișinău au interacționat cu elevii din clasele 9 și 12.

Scopul acestei întâlniri a fost de a familiariza tinerii cu oportunitățile oferite de studiile în domeniul militar și de a-i îndruma în privința viitoarei lor profesii de ofițeri. Elevii au avut oportunitatea de a viziona materiale video relevante și au primit broșuri promoționale, oferindu-le astfel un ghid informativ util.

 


Elevii, având o curiozitate firescă, au adresat numeroase întrebări, iar locotenent-colonelul Uliana Stati și studentul Maxim Cosnicean au răspuns cu argumente solide, contribuind astfel la înțelegerea mai profundă a aspectelor legate de cariera militară.



Un reprezentant al Centrului militar municipal Chișinău a oferit explicații detaliate privind modalitatea de participare la concursurile pentru studiile în domeniul militar, inclusiv posibilitatea de a studia în alte state.

În încheiere, elevii au fost invitați cordial să facă o vizită la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. Această experiență directă în cadrul instituției militare poate aduce o perspectivă captivantă și concretă asupra vieții de cadet.

 Promovarea studiilor militare va continua, oferind astfel tinerilor șansa de a explora și a alege cariere valoroase în domeniul apărării naționale. Ne bucurăm că am putut contribui la orientarea viitoarelor generații către o carieră în domeniul militar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu