Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

vineri, 9 februarie 2024

Promovarea studiilor militare la Liceul Teoretic „Universul”, oportunități și perspective pentru elevii absolșvenți

 Astăzi, reprezentantul Centrului Militar al municipiului Chișinău a susținut o ședință informativă la Liceul Teoretic „Universul”. Scopul întâlnirii a constat în promovarea studiilor militare printre elevii claselor absolvente.

Participanții au avut oportunitatea de a se informa cu privire la perspectivele oferite în cadrul studiilor militare și au fost îndrumați în procesul decizional privind viitoarea lor carieră de ofițeri. Prin intermediul prezentării, elevii au avut acces la materiale video relevante. 


Colonelul în rezervă Iurii Moisei, specialist principal în Secția de educație civică, a oferit informații detaliate despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. Prezentarea a acoperit aspecte precum istoria și tradițiile academiei, programele de studiu și perspectivele de carieră post-absolvire, evidențiind și viața de student prin intermediul filmulețelor.

VIDEO: 



Evenimentul s-a încheiat cu o invitație adresată elevilor de a participa la activitatea „Ziua Ușilor Deschise” organizată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” pe 13 aprilie curent. Aceasta a reprezentat doar o etapă în continuarea eforturilor de promovare a studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar, având ca obiectiv atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu