Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

miercuri, 20 martie 2024

Ceremonii de înmânare a Adeverințelor de Recrutare: Un pas spre responsabilitate și patriotism la elevii din Chișinău

 Astăzi, în municipiul Chișinău, s-a desfășurat un eveniment deosebit la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic „Academician Constantin Sibirschi” și Liceul Teoretic „George Meniuc”. Elevii de clasa a IX-a au avut onoarea de a primi Adeverințele de Recrutare, marcând astfel un moment important în parcursul lor spre maturitate și implicare civică.

Cu ocazia acestor ceremonii, reprezentanții Centrului militar al municipiului Chișinău, inclusiv maiorul Larisa Tumuruc, maiorul Renat Vicol și căpitanul Liliana Ursu, au adresat un discurs elevilor, explicându-le drepturile și obligațiile lor ca recruți, precum și modul de utilizare a acestor adeverințe. 



De asemenea, elevilor li s-a prezentat oportunitatea de a studia la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

 
Un moment deosebit a fost la  Liceul Teoretic „George Meniuc” unde veteranul de război domnul Dumitru Roșca a împărtășit cu emoție din experiența sa în lupta pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În îndemnul său către tineri, domnul Dumitru Roșca i-a îndemnat să-și iubească țara și să fie gata să o apere. De asemenea, a invitat elevii să țină un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți în războiul din 1992.

 



După aceste momente pline de însemnătate, recruții au semnat le-au primit oficial Adeverințele lor recrutare. Acest document le conferă statutul de potențiali apărători ai țării.

 











Evenimentul a avut un impact profund asupra elevilor, consolidând sentimentul de patriotism și responsabilitate civică în rândul lor. Încurajăm tinerii să-și continue educația cu determinare și să devină cetățeni activi, dedicați prosperității țării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu