Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

joi, 21 martie 2024

Ceremonii de înmânare a Adeverințelor de Recrutare la elevii din sectorul Botanica

 Astăzi, în sectorul Botanica, patru instituții de învățământ de prestigiu au găzduit evenimente remarcabile: Liceul Teoretic „Bogdan Petricieicu Hasdeu”, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, Centrul de Excelență în Transporturi și Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale.

 

Un moment special în această zi a fost dedicat elevilor care au fost luați în evidența militară, aceștia primind Adeverințele de Recrutare. Acest pas important marchează drumul spre maturitate și implicare civică pentru acești tineri promițători.


Locotenent major Svetlana Roman, șef al serviciului de recrutare-încorporare SAM Botanica, a avut un rol central în eveniment, oferind claritate cu privire la procedura de obținere a Adeverinței de Recrutare și la luarea în evidență militară. În cadrul ceremoniilor, un reprezentant al Centrului Militar al municipiului Chișinău a adresat elevilor un discurs informativ, explicându-le drepturile și obligațiile lor ca recruți, precum și modul de utilizare a acestor adeverințe. De asemenea, elevilor li s-a prezentat oportunitatea de a studia la Colegiul Militar din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

După momentele solemn-marcatore, recruții au semnat și au primit oficial Adeverințele lor de recrutare. Acest document conferă elevilor statutul de potențiali apărători ai țării lor.

 


Evenimentul a avut un impact profund asupra elevilor, consolidând sentimentul lor de patriotism și responsabilitate civică. Încurajăm tinerii să-și continue educația cu determinare și să devină cetățeni activi, dedicați prosperității și securității țării noastre. Este prin angajamentul și implicarea lor că putem construi un viitor mai bun pentru Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu