Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 12 martie 2024

Colaborare eficientă între Centrul militar și Administrația publică locală din Sectorul Rîșcani

 La Centrul militar al municipiului Chișinău, astăzi a avut loc o ședință instructiv-metodică esențială între conducerea Secției administrative militare din sectorul Rîșcani și specialiștii reprezentanți ai primăriilor responsabili de recrutare-încorporare.

 

Locotenent-colonel Larisa Tișcenco, șeful Secției administrative militare a sectorului Rîșcani, a condus ședința, prezentând o analiză a rezultatelor încorporării precedente, problemele apărute  și s-au discutat aspecte legate de legislația actuală privind campania de încorporare pentru primăvara-vara 2024. Participanții s-au familiarizat cu Decizia Consiliului municipiului Chișinău privind încorporarea, Indicațiile metodice referitoare la organizarea încorporării, precum și sarcinile administrațiilor publice locale din sectorul Rîșcani.

 




Deoarece administrația publică a orașului Cricova a demonstrat rezultate frumoase Primăria orașului Cricova a primit o diplomă pentru contribuția pozitivă și implicarea sa în desfășurarea activității de încorporare în perioada octombrie 2023-ianuarie 2024.


Ulterior, reprezentanții administrațiilor publice locale au primit listele nominale ale recruților și ordinile de chemare.

În timpul discuției, s-au abordat problemele întâmpinate de administrația publică locală în gestionarea evidenței, comunicarea cu recruții și înmânarea ordinilor de chemare. S-au identificat lipsa conlucrării eficiente cu reprezentanții sectoarelor de poliție și necunoașterea cadrului legislativ de către recruți și părinți. Au fost oferite recomandări și soluții pentru realizarea sarcinilor stabilite.

 

În general, ședința a reușit să atingă scopul propus și să stabilească bazele unei colaborări fructuoase între Centrul militar și administrația publică locală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu