Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 5 martie 2024

Explorând Perspectivele Militare: Liceul Teoretic „Ion Creangă” în Colaborare cu Forțele Armate

 Astăzi, elevii clasei XII a Liceului Teoretic „Ion Creangă” au fost martorii unei întâlniri remarcabile cu reprezentanții Centrului militar municipal Chișinău și ai prestigioasei Academii militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică pentru elevii claselor absolvente de a se familiariza cu lumea studiilor militare și de a lua decizii informate cu privire la viitoarea lor carieră.


Elevii au beneficiat de o prezentare comprehensivă, având șansa de a se informa cu privire la oportunitățile oferite în cadrul studiilor militare. Materiale video relevante și materiale promoționale, inclusiv flaiere, au fost puse la dispoziție pentru a sprijini procesul de informare al elevilor.


Locotenent-colonelul Valeriu Bulat, șeful Catedrei Științe Umanistice, a oferit informații detaliate despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din țară. Prezentarea a acoperit aspecte precum istoria și tradițiile academiei, programele de studiu și perspectivele de carieră post-absolvire, evidențiind și viața de student prin intermediul filmulețelor captivante.



Colonelul în rezervă Iurii Moisei, reprezentantul Centrului militar, a încurajat elevii să abordeze cu încredere profesia nobilă de apărători ai Patriei și să exploreze responsabilitățile ofițerilor în cadrul Armatei Naționale. De asemenea, li s-a oferit claritate cu privire la procesul de trecere a comisiei medico-militare pentru a fi admis la studii la Academia Militară.

Video:

Promovare și prezentare AMFA

Evenimentul s-a încheiat cu o invitație specială adresată elevilor de a participa la activitatea „Ziua Ușilor Deschise” organizată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” pe 13 aprilie curent. Aceasta reprezintă doar o etapă în eforturile susținute de promovare a studiilor militare în instituțiile de învățământ preuniversitar, având ca scop atragerea tinerilor talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum această colaborare va contribui la formarea viitorilor lideri și apărători ai țării noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu