Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

luni, 18 martie 2024

Ședința instructiv-metodică la Centrul militar Chișinău: consolidarea colaborării cu administrația publică locală

 La Centrul militar al municipiului Chișinău, s-a desfășurat o ședință instructiv-metodică între conducerea Secției administrative militare din sectorul Botanica și specialiștii reprezentanți ai primăriilor responsabili de recrutare și încorporare.

 

Sub îndrumarea locotenent-colonelului Tatiana Dinte, șefa Secției administrative militare din sectorul Botanica, s-a desfășurat o ședință instructiv-metodică. În cadrul acesteia, s-a realizat o analiză a rezultatelor încorporării precedente, s-au identificat problemele întâmpinate și s-au discutat aspecte legate de legislația actuală referitoare la campania de încorporare pentru primăvara-vara anului 2024.



Participanții au fost familiarizați cu Decizia Consiliului municipiului Chișinău privind încorporarea, cu Indicațiile metodice referitoare la organizarea încorporării și cu sarcinile administrațiilor publice locale din sectorul Botanica.

Pe parcursul întâlnirii, reprezentanții administrațiilor publice locale au primit listele nominale ale recruților și ordinile de chemare. În timpul discuțiilor, s-au adus în discuție problemele întâmpinate de administrația publică locală în gestionarea evidenței, comunicarea cu recruții și distribuirea ordinilor de chemare. De asemenea, s-au evidențiat lipsa conlucrării eficiente cu reprezentanții sectoarelor de poliție și necunoașterea cadrului legislativ de către recruți și părinți. În acest context, au fost oferite recomandări și soluții pentru îndeplinirea sarcinilor stabilite.

 În ansamblu, întâlnirea și-a atins obiectivele propuse, contribuind la stabilirea unor baze solide pentru o colaborare fructuoasă între Centrul militar și administrația publică locală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu