Logoul centrului militar

Logoul centrului militar

marți, 28 mai 2024

Cultivarea conștiinței patriotice prin educație militară: Seminar instructiv-educativ la Pretura sectorului Rîșcani

 În conformitate cu prevederile Legii nr. 1245/2002 privind pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei, autoritățile administrației publice locale, în colaborare cu organele administrativ-militare, au inițiat programe pentru a cultiva în tineri o conștiință patriotică înaltă și un sentiment profund de devotament față de țară.

Astăzi, Pretura sectorului Rîșcani, împreună cu Centrul militar al municipiului Chișinău și Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, au organizat un seminar instructiv-educativ pentru elevii claselor X și XI din LT „Lucian Blaga”, LT„George Călinescu” și LT „Natalia Gheorghiu”. Scopul principal al acestui eveniment a fost de a familiariza tinerii cu serviciul militar și studiile în domeniul milităriei, oferindu-le informațiile necesare pentru a lua decizii bine fundamentate cu privire la viitoarea lor carieră.




Locotenent-colonelul Larisa Tișcenco, șefa secției administrativ-militare a sectorului Rîșcani, a deschis seminarul, încurajând elevii să privească cu încredere profesia de apărători ai Patriei. Ea a prezentat prevederile legislației actuale privind serviciul militar, subliniind datoria cetățenească și responsabilitatea fiecăruia de a apăra Patria. Elevii au fost informați despre misiunea Armatei Naționale, formele serviciului militar și modalitatea de încorporare în serviciul militar.



Locotenent-colonelul Valeriu Bulat, șeful Catedrei de științe umanistice, a oferit informații esențiale despre Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, singura instituție de învățământ militar din Republica Moldova. Prezentarea sa a inclus istoria și tradițiile academiei, programele de studiu, perspectivele de carieră post-absolvire și viața de student, ilustrate prin filmulețe captivante. Elevii au beneficiat de o prezentare detaliată, primind flaiere informative pentru a sprijini procesul de informare.





După prezentările oficiale, studenții Academiei Militare, Vlada Pașa și Nicolai Lovin, au răspuns la întrebările elevilor, oferindu-le perspective directe asupra vieții de student militar și au distribuit revista ,,Oastea Moldovei”.


Locotenent-colonelul Valeriu Bulat a detaliat procesul instructiv din cadrul academiei, clarificând orice neclarități.

Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” Chișinău

Acest seminar educativ reprezintă doar o etapă în eforturile continue de promovare a studiilor militare, având scopul de a atrage tineri talentați și motivați în rândurile Armatei Naționale a Republicii Moldova. Continuăm să susținem și să încurajăm tinerii să exploreze carierele militare, contribuind astfel la formarea viitorilor lideri și apărători ai țării noastre.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum această colaborare va influența pozitiv viitorul tinerilor și al Armatei Naționale, consolidând securitatea și apărarea Republicii Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu